Trodnevna edukacija za stručnjake u okviru projekta “Točka promjene – obitelj bez nasilja”

U okviru projekta „Točka promjene – obitelj bez nasilja“ održana je trodnevna edukacija za stručnjake.

Razmjena iskustava i primjera dobre prakse, dijeljenje znanja i kontinuirano unaprjeđenje vještina stručnjaka koji rade s djecom, mladima i odraslima, posebice onima koji su doživjeli traumatska iskustva odnosno nasilje, vrlo je važna u osiguravanju kvalitetne i učinkovite podrške osobama u potrebi. S tim ciljem, sredinom svibnja 2021. godine, održali smo trodnevnu edukaciju u Šibeniku.

Stručnjaci Udruženja „Djeca prva“ podijeli su svoje znanje i višegodišnje iskustvo rada s korisnicima u obiteljsko-pravnoj zaštiti centara za socijalnu skrb, posebice u okviru grupnog rada, sa stručnjacima i vanjskim suradnicima partnerskih organizacija, udruge „Ardura“ i Centra za socijalnu skrb Šibenik.

Edukacija je provedena u okviru projekta „Točka promjene – obitelj bez nasilja“.  Kroz projekt „Točka promjene – obitelj bez nasilja“ pružaju se usluge savjetovanja i psihosocijalne podrške žrtvama nasilja u obitelji u svrhu ublažavanja posljedica nasilja te osnaživanja članova obitelji za postizanje promjene i uspostavu novih nenasilnih obrazaca ponašanja.

Nositelj projekta je Udruženje „Djeca prva“, a partneri na projektu su udruga Ardura, Centar za socijalnu skrb Zagreb i Centar za socijalnu skrb Šibenik. Projekt sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.