Projekt “Drugi način – projekt promicanja mentalnog zdravlja” (2023.)

Od rujna 2023. godine u našoj se udruzi provodi projekt „Drugi način – projekt promicanja mentalnog zdravlja“. Projekt financira Grad Zagreb, a partneri u provedbi projekta su zagrebačke osnovne škole Dragutina Kušlana i Vladimira Nazora. Cilj projekta je doprinijeti zaštiti mentalnog zdravlja kroz jačanje psihološke otpornosti djece osnovnoškolske dobi na području Grada Zagreba.

Naglasak u projektu stavljen je na očuvanje mentalnog zdravlja djece i mladih. Stoga se s učenicima naših partnerskih škola provode radionice u kojima im se želi pružiti osnovne alate koji im mogu pomoći da se pobrinu za svoje potrebe, ali i prepoznaju kada im je potrebna dodatna podrška. S obzirom na to da je dobrobit djece prije svega odgovornost odraslih, projekt uključuje i provedbu predavanja za roditelje na temu očuvanja mentalnog zdravlja djece i mladih. Na ovaj se način doprinosi razvoju suradnje između roditelja, škole i stručnjaka, koja je nužna za pružanje kvalitetne podrške djeci.

Osim radionica za djecu, u sklopu projekta provodi se i psihosocijalno savjetovanje za djecu i mlade te roditelje i skrbnike.

Projekt “Drugi način” provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba.