Pozitivna promjena gradi se na snagama koje svatko od nas ima!

Kontinuirana edukacija stručnjaka koji rade s djecom, mladima i njihovim roditeljima, sastavni je dio unaprjeđenja njihovih profesionalnih znanja i vještina i područje kojem posvećujemo značajnu pažnju. Tako smo tijekom lipnja ove godine, u okviru projekta “NAUČI DRUGAČIJE“, ojačali stručne kapacitete za rad s mladima s iskustvom nasilja, kroz dvodnevnu edukaciju o principima i tehnikama rješenju usmjerenog rada.

Kroz različite metode rada, interaktivne igre, kreativno izražavanje, diskusiju, simulaciju situacija i prezentacije učili smo kako prepoznati problem onako kako ga vidi osoba koja dolazi potražiti podršku, kako joj možemo pomoći da definira pozitivne ciljeve te zajedno s njom otkriti i podržati je u izgradnji rješenja i postizanju napretka u budućnosti.

Stručnjaci koji su sudjelovali u edukaciji procijenili su je vrlo korisnom i primjenjivom u radu, te su naglasili kako im naveden pristup može otvoriti drugačije perspektive u radu s korisnicima. Zadovoljni su jer smatraju da stečena znanja i vještine mogu odmah primijeniti u profesionalnim, ali i osobnim interakcijama.