Edukacija “Unaprjeđenje profesionalnih kompetencija stručnjaka – rad sa žrtvama nasilja – osnovne vještine obiteljske medijacije”

Dana 7. i 8. prosinca 2022. godine u prostorima udruge Djeca prva održana je dvodnevna edukacija za stručnjake pod nazivom Unaprjeđenje profesionalnih kompetencija stručnjaka – rad sa žrtvama nasilja – osnovne vještine obiteljske medijacije.

Edukacija je organizirana u sklopu projekta Točka promjene, koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u okviru Poziva za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji i žrtve seksualnog nasilja u Republici Hrvatskoj. Naša udruga projekt provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb (podružnice Dubrava, Sesvete i Maksimir), Centrom za socijalnu skrb Šibenik i Udrugom „Ardura“ iz Šibenika. Edukaciji su prisustvovali stručnjaci iz navedenih organizacija koji se u svom radu redovno susreću s osobama koje pripadaju ciljanoj skupini našeg projekta te je cilj edukacije bio njihovo osnaživanje radi podizanja kvalitete pružanja usluga korisnicima.

Za provedbu edukacije angažirali smo stručnjakinje Hrvatske udruge za mirenje, Dušku Pribičević Gelb i Suzanu Fugaj, koje su polaznike upoznale s teorijskim osnovama obiteljske medijacije te organizirale niz praktičnih vježbi koje su polaznicima pružile mogućnost iskustvenog učenja obrađenih koncepata i stjecanja korisnih alata za rad s korisnicima.