Završen ciklus radionica u sklopu projekta „Imam plan biti poduzetan“

Završili smo s provedbom ciklusa radionica u sklopu projekta „Imam plan biti poduzetan“. Radionice su namijenjene učenicima na smještaju u Učeničkom domu Križevci i Učeničkom domu Dora Pejačević, a provedene su s ciljem unaprjeđenja znanja mladih o poduzetništvu te razvoja poduzetničkih, organizacijskih, socijalnih i emocionalnih vještina.

Kroz radionice učenici su naučili nešto više o poduzetništvu, samozapošljavanju i zapošljavanju, kako se predstaviti na razgovoru za posao, kako se nositi sa stresom i neugodnim emocijama, kako uspješno prezentirati i pregovarati, kako postaviti SMART ciljeve, na koji način efikasno organizirati vrijeme i još mnogo toga. Naposljetku, pitali smo učenike što im se svidjelo tijekom sudjelovanja na radionicama, a ovo su bili neki od odgovora:

Razgovor o biznisu.
Bilo je vrlo lijepo i opušteno.
Način rada i komunikacija.
Sve mi se jako svidjelo.
Komunikacija između sudionika i voditelja.
Novi načini organizacije vremena koji će mi biti od velike pomoći.
Dobila sam korisne savjete kako pomoći sebi kod prezentiranja.
Razmišljanje o sebi i svojim osjećajima.
To što nas priprema za budućnost i kako pronaći posao.
Osjećala sam se poduzetno.

Nadamo se da će stečena znanja i vještine pomoći učenicima u njihovim budućim poduzetničkim pothvatima! 🙂

Nositelj projekta je Udruženje „Djeca prva“, a partneri na projektu su Učenički dom Križevci i Učenički dom Dora Pejačević. Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u razdoblju od 08.11.2021. do 31.08.2022.