Završen ciklus grupnog savjetovanja i edukacije za roditelje u okviru programa „Zaštita djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“

U veljači 2022. godine održali smo posljednji susret grupnog savjetovanja i edukacije za roditelje/skrbnike u sklopu programa „Zaštita djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“.

Kroz 12 susreta roditelji su prolazili različite teme vezane uz roditeljstvo, roditeljski stres, emocionalni razvoj djeteta te su razvijali svoje komunikacijske vještine, vještine nenasilnog rješavanja sukoba i vještine nenasilnog odgoja. Roditelji koji su sudjelovali u grupnom radu navode kako su zadovoljni sadržajem i načinom rada pri čemu im je posebno važna bila otvorenost za razgovor o vlastitim poteškoćama s kojima se kao roditelji susreću, razmjena iskustava i međusobno uvažavanje.

Drago nam je da su roditelji zadovoljni te da im je ovakav način rada pomogao u osnaživanju roditeljskih kompetencija!

Program „Zaštita djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“ financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba, a provodimo ga u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Križevci.