Započeo novi ciklus grupnog rada s udomiteljima u sklopu programa „Zajedno za djecu“

U drugoj godini provedbe programa „Zajedno za djecu“ započeli smo s novim ciklusom grupnog savjetovanja i edukacije za udomitelje.

Kroz grupni rad, udomitelji imaju priliku steći nova znanja i unaprijediti udomiteljske kompetencije kao što su komunikacija i razvoj odnosa s djecom i roditeljima udomljenje djece, bolje usklađivanje odgojnih postupaka s potrebama udomljenog djeteta, korištenje nenasilnih metoda odgoja,  ostvarivanje kvalitetne suradnje sa stručnjacima u odgojno-obrazovnim ustanovama i sustavu socijalne skrbi i sl. Također, udomitelji dijele svoja iskustva te im se pruža podrška u suočavanju s izazovima s kojima se svakodnevno susreću. Razvojem znanja, vještina i kompetencija, udomitelje se osnažuje za odgovorno udomiteljstvo u najboljem interesu djeteta te se unaprjeđuje kvaliteta psihosocijalne i emocionalne prilagodba djece i mladih u udomiteljskoj skrbi.

Program „Zajedno za djecu“ financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provodimo u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Križevci i Centrom za socijalnu skrb Vrbovec. Više o programu možete pročitati ovdje.