Udruženje “Djeca prva” na Tjednu udruga Grada Zagreba

Visoke temperature na zagrebačkom Europskom trgu nisu spriječile niti nas – predstavnike udruga, a niti posjetitelje da se upoznamo i kratko podružimo.

Naime, iako je prvotni cilj ove i sličnih manifestacija predstavljanje udruga i njihovog rada građanima, one su uvijek zapravo prilika za dvosmjernu komunikaciju – međusobno upoznavanje svih sudionika. To su prilike za “ispitivanje bila” naših sugrađana – slučajnih prolaznika te prilika da čujemo njihovo mišljenje koje može prerasti u ideje za razvoj budućih projekata.

Na našem se štandu, osim promotivnih materijala o radu udruge i publikacija, pronašlo se mjesta i za ukrase te neuobičajenu “kutijicu za donacije”. Neuobičajenu i neobičnu zbog toga što to nije bila niti kutijica, a niti smo prikupljali novčane donacije – naime, odlučili smo posjetiteljima pružiti priliku da nam na papirić upišu poruku i ubace ga u posudicu. Neke od poruka možete pročitati na fotografiji, a ako malo bolje promotrite, vidjet ćete kako je jedna čak na ruskom jeziku što nam potvrđuje kako je vizija koju zagovaramo univerzalna i nadilazi sve granice.

Zahvaljujemo Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba na pozivu i svakako pohvaljujemo njihovu inicijativu te organizaciju samog događaja.