U spomen na Blanku Šegović El Khalifa

S velikom tugom danas smo ispratili našu osnivačicu i počasnu predsjednicu Udruge, Blanku Šegović El Khalifa, koja nas je napustila nakon kratke i teške bolesti.

Izgubili smo dragu prijateljicu i kolegicu. Njena snaga, volja i predanost bile su i ostat će svima nama nadahnuće u daljnjem radu.

Od Blanke smo se oprostili ovim riječima:

“U ovim tužnim trenucima za sve nas, zahvaljujem Blankinoj obitelji na prilici da se ovim putem oprostimo od nje.

Za mene i za moje kolege, u ime kojih danas govorim Blanki u čast, nije nimalo jednostavno u par rečenica sažeti sve što Blanka znači za nas osobno i profesionalno, za našu organizaciju, za sve naše korisnike.

Prije 27 godina Blanka je aktivirala, motivirala i podigla „na noge“ ljude i stručnjake iz zemlje i inozemstva, u misiju- pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija, u ratnim uvjetima i nakon njih. Prepoznala je specifične potrebe onih koji su bili raštrkani u različitim obiteljima, nesigurni, zbunjeni, željni ljudskog kontakta i stručne pomoći, prepušteni sebi, svojoj tuzi, traumama i nesreći. Citiram Blanku, „To je bilo teško, bolno vrijeme, ali smo radili s entuzijazmom i ljubavi. Naučili smo mnogo i o struci, ali rasli smo i kao ljudi. Dobili smo sami mnogo i danas se sjećamo sa ponosom dobro obavljenog posla.“ I nastavila je raditi, i sa ponosom smo zajedno dobro obavljali težak i zahtjevan posao pomaganja drugima.

Predanost tom cilju- pomaganje djeci i obiteljima joj je uvijek bila misao vodilja, za što je i primila Nagradu Vlade Republike Hrvatskeza životno djelo na polju promicanja prava djeteta, i UNICEF-ovu nagradu Prijateljica generacija djece.

Draga Blanka, dugo godina ste nas vodili i usmjeravali, naučili ste nas osluškivati potrebe najranjivijih, naučili ste nas visokim etičkim i profesionalnim principima, postavili ste dobre i sigurne temelje na kojima smo nastavili raditi sve više i više. Vaša snaga i volja, entuzijazam i predanost su bili „zarazni“ za sve nas, bili ste iznimno vješti u komuniciranju s drugima,  kreativni, uporni, imali ste nadasve snažnu predanost cilju – pomaganje djeci i obitelji. Mogu sa sigurnošću reći da ste bili karizmatični vođa. Iskreno se nadamo da ćemo biti dorasli nastaviti kročiti putem koji ste vi utabali- srčano i vizionarski.”