Seminar za osoblje 11 dnevnih centara Gnijezdo na temu rad s zlostavljanom, zanemarenom i traumatiziranom djecom, Vlašić (BiH), 26.-28.08.2014.

Socijalna pedagoginja Sanja Orešković Vrbanec, izvršna direktorica Udruženja „Djeca prva“ i psihologinja Lidija Rezić, voditeljica Centra za djecu i obitelj Udruženja, održale su od 26. do 28. kolovoza 2014. na Vlašiću (BIH), na poziv IN Fondacije i  Stichting Kinderpostzegels iz Nizozemske (dalje u tekstu SKN), a uz financijsku podršku SKN-a seminar za osoblje 11 dnevnih centara Gnijezdo (centri za djecu u riziku koja dolaze iz disfunkcionalnih obitelji) na temu rad sa zlostavljanom, zanemarenom i traumatiziranom djecom.

Također, sudionicima seminara predstavile su strateški pristup Udruženja u razvoju suradničkih odnosa i razvoju socijalnih usluga s Centrom za socijalnu skrb Zagreb.

                                                             

IN fondacija je Fondacija za socijalnu inkluziju djece i mladih u Bosni i Hercegovini, osnovana u srpnju 2009. godine u suradnji sa i uz financijsku podršku SKN-a. Svoj rad fokusira na područje prevencije nasilja u BiH.

Fondacija je osnovana sa ciljem poboljšanja kvalitete života djece i mladih u BiH, kroz unaprjeđenje socijalne uključenosti u svim sferama života važnim za njihov rast i razvoj. 

Fondacija svojim radom nastoji unaprijediti položaj djece i mladih u BiH, kroz pružanje podrške organizacijama civilnog društva koje rade na unapređenju socijalne uključenosti djece i mladih, podržavajući inovativne modele i pristupe u radu i svojim intervencijama nastoji osigurati  djeci i mladima mjesto u društvu koje im pripada.

             

 

 Ostale fotografije sa seminara moguće je pogledati na https://www.facebook.com/infondacija/posts/569207853185069.