Projekt “Mogu i sudjelujem” dobio nagradu na 12. Susretu Dječjih vijeća

Projekt ‘Mogu i sudjelujem’ prepoznat i na nacionalnom nivou” izvijestili su gorički mediji. Naime, projekt ‘Mogu i sudjelujem’ ocijenjen je jednim od najoriginalnijih projekata na 12. Susretu Dječjih vijeća održanom 3. i 4. lipnja u Zaboku. Za aktivno sudjelovanje u ovom projektu nagrađeno je i Dječje vijeće Velike Gorice, koje je bilo aktivno uključeno u provedbu projekta.

Projekt “Mogu i sudjelujem” provodi se u partnerstvu s Gradom Velika Gorica i Centrom za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, te u suradnji s Dječjim vrtićem Ciciban, a financijsku podršku za provedbu projekta osigurava Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Opći cilj projekta je doprinijeti ostvarenju prava djeteta na sudjelovanje kroz međusektorsku suradnju u Gradu Velika Gorica. Projektnim aktivnostima omogućeno je sudjelovanje djece u procesima donošenja odluka kroz aktivnosti Dječjeg vijeća Grada Velike Gorice na tematskoj sjednici “Mogu i sudjelujem”, te integriranje rada Dječjeg vijeća u sadržaje programa predškole.

Više o Susretu Dječjih vijeća, na kojem je predstavnicama Vijeća uručeno priznanje za Najprojekt Dječjeg vijeća pročitajte na stranici Saveza društava Naša djeca, te u medijima.