Program razvoja socijalizacijskih vještina

U sklopu projekta „Poštuj sebe, poštuj druge – podrška djeci i mladima u zajednici“ (UP.02.2.2.15.0055) provodimo programe razvoja socijalizacijskih vještina s ciljem pružanja podrške i osiguravanja izvaninstitucijske usluge savjetovanja i pomaganja djeci i mladima s problemima u ponašanju te njihovim obiteljima.

Prvi od tri planirana programa je 5-dnevni program iskustvenog učenja u prirodi za djecu/mlade i njihove roditelje kojeg organiziramo u suradnji s Outward Bound Croatia.

Program će trajati od 23. do 27. 7. 2022. i održavat će se u Lici, točnije u Velikom Žitniku, idiličnom selu u srcu Like, 7 km od grada Gospića.

Ovaj program je puno više od savladavanja tehničkih vještina i aktivnosti u prirodi – riječ je o pustolovini, suočavanju s nepoznatim, pomicanju vlastitih granica, razvijanju hrabrosti, otpornosti, ustrajnosti, odgovornosti, suosjećanja, predvodništva i suradnje.

Projekt „Poštuj sebe, poštuj druge – podrška djeci i mladima u zajednici“  sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske te se provodi na području  urbane aglomeracije Zagreb od 28. listopada 2021. do 28. listopada 2023. godine. Provodimo ga u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Društvom za psihološku pomoć i Centrom za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz.

Više o projektu ili kako se uključiti u projektne aktivnosti saznajte na slijedećoj poveznici Projekt „Poštuj sebe, poštuj druge – podrška djeci i mladima u zajednici“ (UP.02.2.2.15.0055) | Udruženje Djeca prva (djeca-prva.hr)