Program “Prevencija neprihvatljivog ponašanja djece” ponovno kreće u zagrebačkim školama

Nastavljamo s provođenjem svog dugogodišnjeg programa „Prevencija neprihvatljivog ponašanja djece“ u tri zagrebačke osnovne škole: OŠ Markuševec, OŠ Sesvetska Sopnica i OŠ Augusta Harambašića. Realizacija programa ne bi bila moguća bez Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, koji sufinancira njegovu provedbu.

Zahvaljujemo i samim školama, partnerima u projektu, u kojima se program provodi, kao i učiteljima i stručnim suradnicima na njihovoj dobroj volji i volonterskom angažmanu u provođenju konkretnih radionica za djecu.

Kroz zanimljive i djeci prilagođene radionice, osvještavamo ih o prihvaćanju vlastitih emocija, učimo o kvalitetnoj komunikaciji, toleranciji i nenasilnim načinima rješavanja sukoba.

Osim učenika, u Program su uključeni i njihovi roditelji te učitelji i stručni suradnici škola. Svi oni pozdravljaju ovakav tip rada koji, između ostalog, potiče kreativno izražavanje i suradljivost a usvojena znanja i vještine sudionici primjenjuju u odnosima u obitelji, s prijateljima te u svakodnevnim životnim situacijama.