Prevencija društveno neprihvatljivog ponašanja djece u kontekstu dječjeg vrtića

„Prevencija društveno neprihvatljivog ponašanja djece u kontekstu dječjeg vrtića“ projekt je kojim se nastoji osnažiti usklađeno djelovanje članova stručnog tima i odgojitelja u svrhu prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja.  Projekt se provodi u partnerstvu „Udruženja Djeca prva“, Dječjeg vrtića „Velika Gorica“ i Dječjeg vrtića „Žirek“.  Financiranje je omogućeno od strane Grada Velike Gorice.

Dugoročni cilj projekta je doprinijeti kvaliteti rane prevencije društveno neprihvatljivih ponašanja djece u dva dječja vrtića u Velikoj Gorici. U skladu s tim ciljem, postavljeni su i kratkoročni i specifični ciljevi – izrada akcijskog plana koji ima za cilj spriječiti/umanjiti pojavnost rizičnih situacija u suradnji s roditeljima djece koja su u riziku ili manifestiraju društveno neprihvatljiva ponašanja te osnaživanje stručnih djelatnika vrtića za rad s nesuradljivim roditeljima čija djeca imaju visok rizik za razvoj društveno neprihvatljivih ponašanja.

Program dodatne edukacije odgajatelja vezano uz prevenciju društveno neprihvatljivog ponašanja djece, kojeg Udruga provodi na području Grada Velike Gorice od 2003.g. u kontinuitetu,  razvijao se zajedno s aktualnim prioritetima i potrebama korisnika – u prvom redu odgajatelja koji su u svakodnevnoj interakciji  s djecom i njihovim roditeljima. Kontinuirana evaluacija programskih sadržaja dodatne edukacije, visok odaziv te učinci rada i umanjene profesionalnog stresa ukazuju na veliku osobnu korist, zadovoljstvo i interes korisnika.