Početak radionica u projektu “Nakon traume – osnaživanje zajednice”

Kroz projekt „Nakon traume-osnaživanje zajednice“, u Križevcima smo započeli s provedbom ciklusa radionica za udomitelje i ciklusa radionica za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Kroz radionice, djeca i mladi će proći teme vezane uz njihove želje i potrebe, emocije, sliku o sebi, samopoštovanje, komunikaciju, nasilje, poštivanje različitosti i dr., dok će udomitelji saznati nešto više o utjecaju traumatskog iskustva na dijete, kako zagovarati potrebe djeteta s traumatskim iskustvom, kako pomoći djetetu da se osjeća sigurno, bolje razumije i upravlja svojim emocijama, osvijesti svoje jake strane i razvije pozitivno gledanje na sebe i svoju životnu priču.

Nositelj projekta “Nakon traume-osnaživanje zajednice” je Hrabri telefon, a zajedno sa CZSS Križevci, CZSS Vrbovec i CZSS Bjelovar sudjelujemo kao partneri u njegovoj provedbi. Više o projektu možete pročitati ovdje.

Projekt “Nakon traume-osnaživanje zajednice” (UP.02.2.2.06.0484) sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda, kroz Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“, šifra poziva za dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.06., objavljenog 23. siječnja 2018. godine.