Početak proljetnog ciklusa grupnog savjetovanja i edukacije za roditelje u sklopu programa „Zaštita djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“

Veselimo se što je započeo proljetni ciklus grupnog savjetovanja i edukacije za roditelje/skrbnike u sklopu programa „Zaštita djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“.

Na prva dva susreta razgovarali smo s roditeljima/skrbnicima o roditeljstvu, što to znači biti „dovoljno dobar roditelj“, što je to roditeljski stres, koji su izvori roditeljskog stresa i kako se nositi s istim. Čeka nas još mnogo tema vezanih uz roditeljstvo kao što su emocionalni razvoj djeteta, emocije i upravljanje emocijama, verbalna i neverbalna komunikacija, asertivnost, vještine nenasilnog rješavanja sukoba, vještine nenasilnog odgoja i sl. Grupnim savjetovanjem i edukacijom, roditelj/skrbnici unaprjeđuju svoje roditeljske kompetencije te se na taj način sprječava daljnja progresija rizičnog ponašanja u obiteljskom funkcioniranju i prevenira se izdvajanje djece iz obiteljskog okruženja.

Program „Zaštita djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“ financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba, a provodimo ga u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Križevci.