Početak grupnog savjetovanja i edukacije u programu „Zaštita djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“

Započeo je jesenski ciklus grupnog savjetovanja i edukacije za roditelje/skrbnike u okviru programa „Zaštita djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“.

Ovim programom želimo doprinijeti razvoju izvaninstitucionalnih usluga zaštite djece i mladih i podrške obiteljima u riziku od gubitka roditeljske skrbi, a jedna od tih usluga uključuje i grupno savjetovanje i edukaciju za roditelje/skrbnike. Kroz 12 susreta grupnog savjetovanja i edukacije, roditelji/skrbnici će prolaziti kroz različite teme vezane uz roditeljstvo, roditeljski stres, prepoznavanje i regulaciju emocija te će razvijati komunikacijske vještine, vještine nenasilnog rješavanja sukoba i vještine nenasilnog odgoja. Na taj način želi se osnažiti roditeljske kompetencije, unaprijediti psihosocijalna i/ili emocionalna prilagodba djeteta, spriječiti daljnja progresija rizičnog ponašanja u obiteljskom funkcioniranje te izdvajanje djece iz obiteljskog okruženja.

Odvijanje programa omogućeno je kroz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba, a provodimo ga u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Križevci. Više o programu možete pročitati ovdje.