Okrugli stol “I jedan roditelj je roditelj”

30. listopada 2018. Udruga Hrabri telefon je organizirala okrugli stol “I jedan roditelj je roditelj- podrška jednoroditeljskim obiteljima”. Na okruglom stolu razgovarale su Ana Marija Španić, prof.psihologije iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, socijalna pedagoginja Sanja Orešković Vrbanec, izvršna direktorica Udruženja Djeca prva, predstavnica Centra za socijalnu skrb Zagreb te psihologinja Sara Lulić, programska koordinatorica Hrabrog telefona.

Ciljevi okruglog stola su bili raspraviti o iskustvima stručnjaka u radu s jednoroditeljskim obiteljima, ukazati na probleme s kojima se susreću jednoroditeljske obitelji i naglasiti njihova prava, te dati preporuke za daljnji rad.

Prilikom sudjelovanja predstavljen je i novi letak projekta Udruženja “Djeca prva” pod nazivom  “Moja obitelj”, koji je namijenjen za podršku jednoroditeljskim obiteljima kroz individualno i obiteljsko savjetovanje te grupni rad, unaprjeđenje kompetencija stručnjaka u sustavu socijalne skrbi, te povezivanje lokalne zajednice i njenih službi u svrhu širenja mreže socijalne podrške.