Okrugli stol “Činimo li dovoljno za djecu i mlade s problemima u ponašanju?”

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom kao partner na projektu „Poštuj sebe, poštuj druge – podrška djeci i mladima u zajednici“, a čiji je nositelj Udruženje „Djeca prva“ te partneri Društvo za psihološku pomoć i Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“, organizira stručni skup, okrugli stol s temom: „Činimo li dovoljno za djecu i mlade s problemima u ponašanju?“ koji će se održati u petak 27. 1. 2023. od 13 do 15 sati u dvorani Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER (Avenija Dubrovnik 15, Zagreb).

Okrugli stol organizira se u okviru projekta „Poštuj sebe, poštuj druge – podrška djeci i mladima u zajednici“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Uvodničari okruglog stola su predstavnici Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, kao i stručnjaci Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Savjetovališta „Luka Ritz“ te stručnjaci iz škola i organizacija civilnoga društva koji svakodnevno pomažu djeci i mladima s problemima u ponašanju.

Ovim okruglim stolom želimo istaknuti da je djeci i mladima koji pokazuju nepoželjna ponašanja poput agresivnosti, impulzivnosti, destruktivnog ponašanja, nepoštivanja pravila i autoriteta, odnosno depresivnosti, anksioznosti i povučenosti, potrebna adekvatna psihosocijalna pomoć profesionalaca. U zajedničkoj raspravi želja nam je razmijeniti iskustva, ali i dotaknuti područja u kojima su nužna poboljšanja i unaprjeđenja. Nakon održanog okruglog stola, Udruženje „Djeca prva“ poslat će zaključke svim relevantnim dionicima koji rade s djecom i mladima s problemima u ponašanju te predstavnicima medija.

Projekt Poštuj sebe, poštuj druge – podrška djeci i mladima u zajednici“ (UP.02.2.2.15.0055) sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, kroz Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“, šifra poziva za dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.15,  objavljenog 31. srpnja 2020. godine.

Za više informacija o EU fondovima posjetite: https://strukturnifondovi.hr/http://www.esf.hr/