Održano predavanje u osnovnoj školi Dubrava “Podrška djeci iz udomiteljskih obitelji u odgojno-obrazovnom sustavu“

U svibnju 2022. godine stručnjakinja Udruženja „Djeca prva“ održala je predavanje za stručne suradnike, učitelje i nastavnike u osnovnoj školi Dubrava na temu “Podrška djeci iz udomiteljskih obitelji u odgojno-obrazovnom sustavu“.

Predavanje je organizirano u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Vrbovec s ciljem ukazivanja na specifične potrebe djece smještenih u udomiteljske obitelji, unapređenja njihovih obrazovnih mogućnosti i ostvarivanja većih šansi za kvalitetniji i uspješniji život.

Učitelji i nastavnici dobili su nova znanja kako pružiti adekvatnu podršku učenicima iz udomiteljskih obitelji prilikom adaptacije u novu školsku sredinu, kako bolje razumijeti njihove psihosocijalne i emocionale potrebe te doprinijeti boljoj prilagodbi i prevenciji daljnjih progresija problema u ponašanju.

Predavanje je provedeno u okviru trogodišnjeg programa “Zajedno za djecu”, programa usmjerenog podršci udomiteljima u području udomiteljstva za djecu. Nositelj programa je Udruženje „Djeca prva“, a partneri na programu su Centar za socijalnu skrb Vrbovec i Centar za socijalnu skrb Križevci. Program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.