Održane radionice za srednjoškolce u projektu „Mreža za mlade za socijalno uključivanje“ (UP.02.2.2.06.0246)

Održane su dvije online grupne socijalizacijske radionice za učenike srednjih škola uključene u aktivnosti projekta „Mreža za mlade za socijalno uključivanje“ u kojem Udruženje „Djeca prva“ sudjeluje kao partner. Teme obuhvaćene radionicama su „Tko sam ja?“ i „Moji ciljevi“. Radionice su održane s ciljem međusobnog upoznavanja članova grupe i njihovih očekivanja od sudjelovanja u radionicama te upoznavanja s definiranjem osobnih i profesionalnih ciljeva i postavljanja prioriteta.

Sudionice navode kako bi voljele da imamo više vremena za rad te da se radionice održavaju uživo, a kao dijelove radionica koji su im se svidjeli navode:  „To što smo pričali o ciljevima i motivaciji koja nam je potrebna da te ciljeve ispunimo.“; „Osjećam se ugodno, vidi se da nam se želi pomoći i želim nastaviti daljnje radionice.“; „Razgovor, opuštena atmosfera“. Sudionice izražavaju motivaciju za nastavak daljnjeg zajedničkog rada.

Projekt „Mreža za mlade za socijalno uključivanje“ provodi Grad Zagreb kao nositelj projekta u partnerstvu s Ambidekster klubom, Hrabrim telefonom, Udruženjem „Djeca prva“, Udrugom „Igra“ za pružanje rehabilitacijsko-edukacijske i psiho-socijalno-pedagoške pomoć, Centrom za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ i Dječjim domom Zagreb.

Ukupna vrijednost projekta: 1.463.765,84 kn

Projekt „Mreža za mlade za socijalno uključivanje“ sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a kroz Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruženja „Djeca prva“.