Održan okrugli stol “Participacija djece korisnika socijalnih usluga”

Okrugli stol pod nazivom „Participacija djece korisnika socijalnih usluga“ održan je 08.12.2016. u prostoru Tribine grada Zagreba. Jedna je to od aktivnosti u projektu „Zaštita prava djece i mladih u sustavu socijalne skrbi“, kojeg Udruga provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb, podružnicama Dubrava, Sesvete i Maksimir, a provedbu sufinancira Grada Zagreb.

Cilj okruglog stola bio je sagledati mogućnosti primjene prava na sudjelovanje djece i mladih, korisnika socijalnih usluga. Sudionici okruglog stola bili su stručnjaci koji pružaju institucionalne i vaninstitucionalne socijalne usluge djeci, mladima i njihovim obiteljima. Osim psihologinja Lidije Rezić i Natalije Stanković, predstavnica organizatora i nositelja projekta, Udruženja „Djeca prva“, sudjelovali su Tatjana Brozić Perić iz Centra za socijalnu skrb Zagreb, Jasna Cesarec iz Centra za socijalnu skrb Zagreb, podružnica Sesvete, Ivana Lokas Šćetko iz Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb, Sanda Puljiz Vidović iz Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, Dunja Marušić Brezetić iz Prve gimnazija i Marija Mikulić, kao predstavnica Osnovne škole Sesvetska Sopnica.

Kroz kraći uvod u temu, prikaz izjava djece i mladih, korisnika usluga savjetovanja u Udruženju „Djeca prva“ te izlaganja stručnjaka iz ranije spomenutih ustanova, sudionicima su prikazani primjeri dobre prakse primjene prava na sudjelovanje djece i mladih u kontekstu socijalnih usluga. Povela se diskusija i doneseni su zaključci okruglog stola, koji će naknadno biti i objavljeni.