Projekt „Zajedno smo jači – podrška mladim roditeljima“ (2019.)

Od lipnja do prosinca 2019. godine Udruženje „Djeca prva“ provodi projekt „Zajedno smo jači – podrška mladim roditeljima“ u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zagreb – podružnice Dubrava, Sesvete i Maksimir.

Naime, za mlade osobe roditeljstvo predstavlja dodatan izazov i mogući izvor stresa, koji se dodatno povećava zbog izloženosti utjecaju ostalih nepovoljnih društvenih čimbenika. Mladi koji su socijalno isključeni nemaju odgovarajući pristup obrazovanju, a zbog toga im je još nesigurnije zapošljavanje, što često vodi do životne ovisnosti, siromaštva i daljnjeg isključivanja. Ovim projektom pružamo dodatne edukacije i podršku mladim roditeljima, osobito onima bez pozitivne obiteljske povijesti i potpore, u razvijanju primjerenih roditeljskih vještina i načina suočavanja s ekonomskim, radnim i roditeljskim stresom.

Putem individualnog  savjetovanja i psihosocijalne podrške, mladim roditeljima pruža se pomoć u rješavanju određenih osobnih i socijalnih problema, te im se pruža prilika za razvoj vještina suočavanja sa životnim poteškoćama, kao i usvajanje znanja važnih za bolje razumijevanje samih sebe, drugih ljudi i zajednice