Novi način provođenja aktivnosti u programu “Zauzmi stav”

Obzirom na novonastale javnozdravstvene okolnosti i obustavu nastave u školama na području Republike Hrvatske, uslijed epidemije virusa COVID-19, ali i potresa koji je posebno pogodio našu partnersku Osnovnu školu Markuševec u Zagrebu, nažalost smo spriječeni provoditi aktivnosti direktnog rada s djecom.

Iako u škole fizički ne možemo, pronašli smo način kako se i dalje družiti s našim osnovnoškolcima i pružati im sadržaje usmjerene razvoju osobnih i socijalnih vještina uključujući suočavanje, donošenje odluka i vještine odupiranja osobito u odnosu na zlouporabu sredstava ovisnosti i ovisničkih ponašanja. U dogovoru s ravnateljima i stručnom službom škola, osmislili smo i organizirali alternativne načine provođenja aktivnosti. Kroz video materijale, osmišljene od strane stručnjaka Udruge, obradili smo predviđene teme radionica na edukativan i učenicima zanimljiv način. Iz povratnih informacija škola – i učenika i njihovih nastavnika i stručnih suradnika škola- za zaključiti je kako su zadovoljne što se provedba programa nastavila. I mi smo posebno sretni da u ovako izazovnim vremenima možemo, kroz naše aktivnosti, pružati podršku učenicima.

Trogodišnji program “Zauzmi stav” provodimo u partnerstvu s osnovnim školama MarkuševecVladimira Nazora i Sesvetska Sopnica iz Zagreba, a uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva.