„Ljubav bez boli“ – Priručnik za mlade o izgradnji sigurnih i kvalitetnih partnerskih veza

U sklopu edukativne kampanje protiv nasilja u partnerskim vezama mladih u projektu „Ljubav bez boli“ izradili smo priručnik namijenjen mladima u kojem mogu saznati odgovor na pitanje – Kako izgraditi sigurnu i kvalitetnu partnersku vezu?

Priručnik obuhvaća različite teme kao što su kako prepoznati siguran i štetan partnerski odnos, kako slika o sebi i samopoštovanje utječe na odabir kvalitetnog odnosa, što su to potrebe i granice te zašto su važne u odnosu, kako rješavati sukobe, što je to nasilje u partnerskim vezama, koji oblici nasilja postoje, kako reagirati kada se nasilje dogodi i još mnogo toga. Uz to, priručnik sadrži pitanja i kratke zadatke koji potiču na razmišljanje o sebi i odnosu s drugim ljudima te poruke učenika Klasične gimnazije Zagreb i Zrakoplovno-tehničke škole Rudolfa Perešina iz Velike Gorice koji su sudjelovali u edukativnoj kampanji.

Priručnik možete preuzeti ovdje: Ljubav bez boli – priručnik za mlade o izgradnji sigurnih i kvalitetnih partnerskih veza

Nadamo se da će priručnik biti koristan mladima te da će im pomoći u izgradnji sigurne i kvalitetne veze kakvu zaslužuju!

Projekt „Ljubav bez boli“ financiran je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a provodimo ga u partnerstvu s Klasičnom gimnazijom Zagreb i Zrakoplovno-tehničkom školom Rudolfa Perešina iz Velike Gorice.