Kako izgraditi pozitivan odnos s učenicima s problemima u ponašanju?

Naziv je ovo radionice koja je u sklopu programa Zauzmi stav održana za učitelje i nastavnike u tri partnerske osnovne škole: OŠ Markuševec, OŠ Sesvetska Sopnica i OŠ Vladimira Nazora. U svakoj školi održana je po jedna radionica na kojoj je ukupno sudjelovalo 95 učitelja i nastavnika.

U razdoblju od siječnja do lipnja 2022. u komunikaciji sa stručnim suradnicima škola prikupljene su informacije o potrebama učitelja i nastavnika te dok su radionice za učitelje i nastavnike realizirane tijekom studenog i prosinca 2022.

Sadržaj radionice je obuhvatio informacije o programu Zauzmi stav i aktivnostima provedenima u svakoj pojedinoj školi u posljednje tri godine, definiciju i pojavne oblike problema u ponašanju te naglasak na uspostavu pozitivnog odnosa na relaciji učitelj/nastavnik – učenik koji je temelj za približavanje učeniku i stvaranje odnosa povjerenja iz kojeg je moguće napraviti promjene.

Zahvaljujemo predstavnicima škola koji su nas ugostili u svojim prostorima i svim učiteljima i nastavnicima na sudjelovanju na radionicama!