U okviru programa „Zajedno za djecu“ održana jednodnevna edukacija za stručnjake „Integrirani pristup u pružanju socijalnih usluga“

Stručnjaci Udruženja „Djeca prva“ podijeli su svoje znanje i višegodišnje iskustvo u primjeni Integriranog pristupa u pružanju socijalnih usluga sa stručnjacima Centra za socijalnu skrb Vrbovec.

Cilj edukacije je bio unaprijediti znanja i vještine stručnjaka u poznavanju i primjeni integriranog modela pružanja usluga. Stručnjacima Centra za socijalnu skrb Vrbovec je predstavljen integrirani model pružanja usluga kao i preduvjeti za pružanje usluga prema navedenom modelu te izazovi u njegovoj primjeni. Interdisciplinarnost i multidisciplinarnost promatrana je kroz perspektivu dječjih prava. Stručnjaci su na radionici imali priliku razmijeniti svoja iskustva te unaprijediti profesionalne vještine kroz praktične vježbe te primjere iz prakse.

Edukacije je provedena u okviru trogodišnjeg programa “Zajedno za djecu”, programa usmjerenog podršci udomiteljima u području udomiteljstva za djecu.

Nositelj programa je Udruženje „Djeca prva“, a partneri na programu su Centar za socijalnu skrb Vrbovec i Centar za socijalnu skrb Križevci. Program sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.