“Igrom do škole” predstavljen u Velikoj Gorici

15.05.2017. predstavili smo naš program “Igrom do škole” u Velikoj Gorici te zajedno s našim partnerima, suradnicima i korisnicima obilježili Međunarodni dan obitelji!

Nakon pozdravnih govora i lijepih riječi Arijane Mataga Tintor, savjetnice za predškolski odgoj, djecu i mlade (UO za predškolski odgoj, školstvo i šport; Grad Velika Gorica) i Sande Puljiz Vidović, ravnateljice Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, program su predstavile predstavnice Udruge, Vladica Šafranko i Nikolina Dubravac.

Osim što su predstavljeni ciljevi, aktivnosti i neki ishodi programa, imali smo prilike čuti osvrt iz “korisničke perspektive”. Majke iz naših igraonica te članovi Dječjeg vijeća Velika Gorica podijelili su s nama svoja iskustva sudjelovanja u programskim aktivnostima. Također, prisutni su mogli pogledati plakate i uratke naših vrijednih korisnika i voditeljica igraonica te fotografije nastale tijekom provedbe programa.

Program „Igrom do škole“ verificiran je kao kraći predškolski program od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, čime je integriran u državne programe predškolskog odgoja i obrazovanja.

U Velikoj Gorici program provodimo u partnerstvu s Dječjim vrtićem „Velika Gorica“ i Dječjim vrtićem “Lojtrica” te Centrom za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica i Centrom za socijalnu skrb Velika Gorica, a provedbu sufinanciraju Grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Stiftung zur Forderung Sozialer Zwecke.

O samom događanju pročitajte i u Kronikama VG.