Dvodnevna edukacija za stručnjake na temu „Konfliktni brakorazvodi i rad s nedobrovoljnim korisnicima“

Projektom „SocNet za 5!” želi se ojačati kapacitete stručnjaka za unaprjeđenje usluga za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade s problemima u ponašanju te njihove roditelje/skrbnike. S tim ciljem, stručnjaci naše Udruge i udruge Hrabri telefon, održali su dvodnevnu edukaciju pod nazivom „Konfliktni brakorazvodi i rad s nedobrovoljnim korisnicima“ namijenjenu stručnjacima Centra za socijalnu skrb Šibenik i udruge Ardura.

Kroz edukaciju stručnjaci su proširili znanje o specifičnostima rada s nedobrovoljnim korisnicima, unaprijedili vještine izgradnje suradnog odnosa između korisnika i stručnjaka, proširili znanje o specifičnostima konfliktnih razvoda te njihovim posljedicama na mentalno zdravlje djece i unaprijedili vještine pružanja podrške djeci i roditeljima tijekom visoko-konfliktnih razvoda.

Projekt „SocNet za 5!“ (UP.02.2.2.06.0408) sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda,  kroz Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“, šifra poziva za dostavu projektnih prijedloga UP.02.2.2.06.,  objavljenog 23. siječnja 2018. godine.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruženja „Djeca prva“.