Dječje vijeće Velike Gorice na radionici s predškolcima u Novom Čiču

U okviru projekta “Mogu i sudjelujem”, koji sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodi ga Udruženje „Djeca prva“, u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i Centrom za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, te u suradnji s DV Ciciban, 30. ožujka 2016. održana je četvrta po redu radionica, namijenjena djeci predškolcima i njihovim roditeljima.

misporjekt7.jpg

Izvor: Internet portal Grada Velike Gorice VG Danas

Prvo predstavljanje projekta bilo je sredinom prosinca prošle godine, a još početkom siječnja u osnovnoj školi u Novom Čiču počele su radionice u okviru projekta ‘Mogu i sudjelujem’. Jedna od njih okupila djecu predškolce iz Dječjeg vrtića ‘Ciciban’ i njihove roditelje, te Dječje gradsko vijeće, koje je predstavilo mogućnosti aktivnog sudjelovanja djece u životu lokalne zajednice.

Dječje Vijeće Velike Gorice je predstavničko tijelo djece, putem kojeg se promovira i ostvaruje pravo na sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici. Dječje vijeće održava javne sjednice na kojima se raspravlja o problemima s kojima se susreću djeca u svom odrastanju. Članovi Dječjeg gradskog vijeća su predstavnici svih osnovnih škola, a na javnim sjednicama im se pridružuju predstavnici dječjih vrtića. Na sjednicu u Dječjem tjednu se pozivaju predstavnici gradske vlasti koji odgovaraju na pitanja djece. Dječje vijeće se redovito sastaje tijekom godine te aktivno sudjeluje na različitim događanjima čiji je cilj promoviranje prava djece i aktivno sudjelovanje djece u zajednici.

Više o samoj radionici pročitajte na portalima Kronike VGVG Danas i City Portal, koji su medijski popratili radionicu.