Djeca prva u dječjem tjednu

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ obilježava se i ove godine i održava u prvom tjednu listopada.

U okviru Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici, aktivno smo sudjelovali na različitim aktivnostima.

9.10. naša je izvršna direktorica aktivno sudjelovala na Okruglom stolu za stručnjake, roditelje i djecu: Ostvarujemo li zaista pravo djece na sudjelovanje?, koji se održavao na Pučkom otvorenom učilištu

Sudjelovali su: dr.sc. Arijana Mataga Tintor, Grad Velika Gorica, Sanja Orešković Vrbanec,  Udruženje Djeca prva i Gordana Novković Poje, OŠ Eugena Kvaternika, a moderatorica je bila Sanda Puljiz Vidović, Centar za djecu mlade i obitelj.

U utorak 10.10., Sanja Orešković Vrbanec moderirala je Okrugli stol na temu: Četvrta godina projekta Svako dijete ima pravo na obrazovanje – kako pomoći pomoćnicima”, koji se održavao u Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici.

Na okruglom su stolu sudjelovali: Nikolina Barišić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje, Alen Konjević, pomoćnik u nastavi u OŠ Šćitarjevo, Vlatka Vrbić, prof.defektolog u DV Lojtrica i Milica Kolumbić Di Giorgio, prof. defektolog u OŠ Eugena Kumičića.

12.10. naša je izvršna direktorica održala radionicu za stručnjake koji rade s djecom pod nazivom “Šta da radim kad ne znam šta da radim?”. Radionica, koja je pobudila veliki interes stručnjaka, održana je u prostoru Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.