Djeca prva na 25. godišnjoj konferenciji psihologa

Sudjelovali smo na  25. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa, koja se od 8. do 11. studenoga 2017. održavala u Zadru. Središnja tema ovogodišnje konferencije bila je “Psihologija u promociji i zaštiti ljudskih prava i društvene pravednosti”.

Obzirom na misiju, viziju i vrijednosti i principe djelovanja naše Udruge, kroz brojne projekte i programe te druge aktivnosti svakodnevno dajemo doprinos temi ljudskih prava i drustvene pravde. Na samoj konferenciji pridonijeli smo kroz okrugli stol i klinički domjenak, na kojima je sudjelovala naša Sanja Orešković Vrbanec, izvršna direktorica.

Tema Kliničkog domjenka, na kojem su sudjelovale i kolegice Irena Bezić i Iva Žegura, bila je “Etika u procesu psihoterapije”.

Na Okruglom stolu, na temu “Koliko zaista ostvarujemo dječje pravo na sudjelovanje?” prikazani su primjeri dobre prakse, a između ostalog i naš projekt “Mogu i sudjelujem“. Voditeljica Okruglog stola bila je kolegica Sanda Puljiz Vidović iz Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica.