Brošura “I ti si dio podrške udomljenom djetetu”

Uspješno smo završili s provedbom trogodišnjeg programa „Zajedno za djecu“ čiji je cilj doprinijeti zaštiti prava i dobrobiti djece u udomiteljskoj skrbi.

Na kraju provedbe programa, izradili smo brošuru „I ti si dio podrške udomljenom djetetu“ kojom želimo podijeliti naša iskustva provedbe programa, prikazujući perspektivu svih sudionika programa, naglašavajući iskustva udomitelja, a posebice djece i mladih u udomiteljskoj skrbi. Također, budući da su temelj zdravog razvoja i odrastanja povezanost, bliskost, povjerenje u odrasle i „svijet kao sigurno mjesto“, u brošuri smo se osvrnuli i na ovu važnu temu – izgradnju sigurnih odnosa s djecom u udomiteljskoj skrbi. Naposljetku, regrutacija novih udomitelja jedna je od aktualnih tema u ovom području, zbog čega smo zamolili našu suradnicu, stručnjakinju iz akademske zajednice u području udomiteljstva za djecu, prof. dr. sc. Maju Lakliju, da prikaže smjernice za promišljanje o strategijama promocije udomiteljstva i regrutacije novih udomiteljskih obitelji.

Brošuru možete preuzeti klikom na link: I ti si dio podrške udomljenom djetetu

Program „Zajedno za djecu“ je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodimo ga u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Križevci i područni ured Vrbovec.